16 september 2010

Vardag
Visst blir det vardag även här, om än i lite lugnare och behagligare tempo. Vad fördriver vi då tiden med allihop?


Idag när jag besöker
Gunnar på hans kontor sitter han och filar på den förhandlingsutbildning som han ska genomföra på ett Australienskt gruvbolag i södra Laos nästa vecka. Det gäller att han genomför en riktigt, riktigt bra kurs, för då finns möjligheter att utbilda många fler på det företaget. Gunnar håller också på att dra ihop höstens första möte för Nordic Business Forum som han har dragit igång. Ett mycket uppskattat nätverk för skandinaviska entreprenörer här i Laos. Se förresten så nöjd han ser ut med sin logga på grinden!!


Jag (Eva) pluggar i höst marknadsföring och en kommunikationskurs. En del är gammal skåpmat för en gammal räv som jag ;-) men en hel del nytt som är intressant. Sitter ofta hemma, t ex på balkongen som idag, men det är rätt många störningsmoment. Är det inte vattenbilen eller elbolaget som kommer för att leverera eller hämta upp pengar, så sitter det en kille uppe i kokospalmen som alldeles nyss. Ja, han skulle plocka ner mogna, och därmed livsfarliga kokosnötter. Dyrt, kan man tänka sig att tillkalla en plockare som ska hela vägen upp i höga palmen. Vet du vad det kostar? Jo, han vill gärna ta med sig nötterna hem som han plockat…
Och igår, när jag bara skulle sträcka på benen och gå en runda i trädgården så fick jag gripa in när
trädgårdsmästaren vilt fäktandes med sopkvasten försökte döda en skorpion. Med varsin kvast lyckades vi tillslut fånga den otroligt snabba besten. Såja, sen tillbaka till studierna…

Vid lunch tutar det utanför grinden och då är det skolbussen som kommer hem med en liten trött Sara. Åh, hon är så stolt över att få gå på dagis och ha egen ryggsäck. Och vi märker verkligen hur stimulerad hon är av att leka med jämnåriga varje dag.

För Hanna, som börjat 5:an, är mycket nytt i år. Ny lärare (man byter i och för sig varje år) som kräver lite mer av de stora 10-åringarna. Mer självständigt arbete, veckoläxor de själva får planera hur mycket tid per läxa som behövs per dag, och rätt avancerad matte. Hon kämpar på och tycker höjdpunkterna är bild, drama och sport.

David sitter just nu och bygger lego och sjunger för fullt på engelska. Många konstiga nya ord är det. Steget från svenska förskolan till första klass på VIS var rätt stort. Så många konstiga regler, sitta still så mycket och läsläxa varje dag. Han är rätt trött när han kommer hem på eftermiddagarna och har bara fotboll som aktivitet efter skolan. Och som han sa häromdan: "Jag har en svensk hjärna och en engelsk, men det verkar som om den svenska är större.”

1 kommentar:

BMOT sa...

Bra inlägg, trevliga bilder (var är Hanna?'). Kul att du skrev om var och en, Eva.