24 oktober 2010



Nung, Song, Sam - Faster, Harder, Deeper!
Så var det då äntligen dags för Vientianes årliga Boat Racing-turnering. Hela hösten har vi svettats och tränat tillsammans ute i byn där det är tradition att man bjuder in falanger (utlänningar) till laget. Vi är med och sponsrar båtreparationer, nya paddlar och flytvästar (som ingen använder) och får i gengäld en upplevelse utöver det vanliga.

Tidigt i morse drog vi på våra tävlingskläder och tog oss ner till stan som redan då var avspärrad och utmed
flodkanten trängdes massor av folk. Stämningen var hög och alla 20 lag i sina färgglatt dekorerade båtar körde träningsheat upp och ner för floden. Så plötsligt gick startskottet och vi hann inte riktigt fatta att den riktiga tävlingen var i gång. Den lite loja, nonchiga stämningen som rått på träningen var som bortblåst och de dunderstarka laotiska bykvinnorna (som är vana hårt arbete på risfälten) satte takten och tillsammans fick vi 40 tjejer båten att forsa fram. En otrolig adrenalinkick och nära-döden-utmattning som slutade med att vi vann våra heat!!Segerstinna tog vi oss i land på en sandbank mitt ute i floden och dansade laotiska segerdansen och tog oss ett svalt, lerigt dopp!







1 kommentar:

LENA sa...

Hej Synd att Ulla och jag inte hann vara med och ro.Ser ju kul ut med dessa långa båtar. Kan man kanske simma över till Thailand om man har flytväst.Hörde igår om bussresa mellan Vientiane och Luang Prabang av Marie (kusin)som var där för 7 år sen. Verkar litet ryskfyllt, men det har väl hänt en del sen dess. Kul att få se hur ni bor och lever. Kram Lena